واکنش کاخ سفید به ناکامی ترامپ در دستیابی به جایزه صلح نوبل نتانیاهو: اسرائیل با چالش‌های بزرگی در منطقه روبرو است ‌می‌رسد نوای «نَصرٌ مِن اللّه» از حریم رضا (ع) | راهپیمایی «بشارت نصر» در مشهد برگزار شد آیت‌الله علم‌الهدی: آسایش مردم در بهبود معیشت و نه زندگی غربی است | ضرورت برخورد جدی قوه قضائیه و مجریه با محتکران اقتصادی عضو کمیسیون امنیت ملی: بیانیه شورای همکاری خلیج فارس تاثیری بر روابط ایران و همسایگان ندارد جایزه صلح نوبل به ماریا ماچادو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، رسید آیا سقف حقوق و بیمه کارگران ساختمانی اصلاح می‌شود؟ حمایت روسیه از احتمال اعطای نوبل صلح به ترامپ لاوروف: غرب ناقض واقعی برجام است، نه ایران یک نماینده مجلس: تبیین درست مکانیسم ماشه، اثرات روانی منفی آن را در کشور کاهش می‌دهد فرانسه: نیروی امنیتی بین المللی برای حمایت از صلح غزه تشکیل می‌شود آمریکا ۹۳ شخصیت حقیقی و حقوقی مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعای رسانه‌های افغانستان: ارتش پاکستان مسئولیت حمله امشب به کابل را بر عهده گرفت حمله اسرائیل به جنوب غزه؛ چند فلسطینی به شهادت رسیدند جهاد اسلامی: سلاح و مقاومت ما، ضامن اصلی اجرای توافق آتش‌بس غزه است سخنگوی دولت: تهران همواره در کنار مردم فلسطین بوده است خلیل الحیه: جنگ غزه پایان یافت | تجلیل از مقاومت مردم غزه عبدالملک الحوثی: اسرائیل خونین‌ترین جنایات عصر حاضر را مرتکب شده است چین ۱۴ شرکت و سازمان آمریکایی و کانادایی را تحریم کرد روسیه: طرفین توافق پایان جنگ در غزه به تعهدات خود عمل کنند وزیر خارجه اسرائیل: قصد از سرگرفتن جنگ در غزه را نداریم ترامپ: به خاورمیانه سفر می‌کنم | با ایران همکاری می‌کنیم ویتکاف و داماد ترامپ وارد سرزمین های اشغالی شدند اردوغان: بر اجرای توافق آتش بس غزه نظارت می‌کنیم | تا تشکیل کشور مستقل فلسطین از پای نخواهیم نشست دستگیری ۳۲ نفر در لبنان به اتهام جاسوسی برای اسرائیل دفتر نتانیاهو: جایزۀ صلح نوبل را به ترامپ بدهید + عکس پوتین: مسئله هسته‌ای ایران تنها از راه دیپلماسی قابل حل است | درخواست نتانیاهو از روسیه درباره ایران
سرخط خبرها

چرا پوتین به استقبال رئیسی نرفت؟ | فاصله بین دو رئیس جمهور مرسوم است؟

  • کد خبر: ۹۶۴۱۰
  • ۲۹ دی ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۲
چرا پوتین به استقبال رئیسی نرفت؟ | فاصله بین دو رئیس جمهور مرسوم است؟
معاون پیشین تشریفات ریاست جمهوری درباره برخی ابهامات پیرامون رعایت تشریفات در سفر رئیس جمهوری به روسیه توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش شهرآرانیوز، بهمن حسین‌پور با اشاره به پروتکل‌های تشریفات سفر ابراهیم رئیسی به روسیه اظهار کرد: هر کشوری یکسری رسوم برای استقبال از مقامات مختلف دارد؛ این روند در زمان آقای روحانی به این صورت بود که برای استقبال از مقامات همتای رئیس‌جمهوری یکی از وزرا از مقامات در فرودگاه استقبال می‌کرد.

وی خاطرنشان کرد: در دولت قبل رویه به این صورت بود که برای استقبال در فرودگاه، وزیر کمیسیون مشترک به فرودگاه می‌رفت؛ این موضوع را نیز در جلسات هماهنگی پروتکل‌های تشریفات سفر مقامات، به کشورهای مهمان اعلام می‌کردیم که رسم دولت جمهوری اسلامی ایران به این صورت است.

معاون پیشین مراسم و تشریفات دفتر رئیس جمهوری همچنین درباره پروتکل‌های دولت روسیه برای استقبال از  روسای جمهور، گفت: در پایتخت روسیه فرودگاه‌ها در فاصله بسیاری از کاخ ریاست جمهوری قرار دارند و از قدیم این رسم وجود داشته که در زمان سفر روسای جمهور کشورهای مختلف، یکی از وزرای کابینه دولت به فرودگاه می‌رود تا پای پرواز از مقام مهمان استقبال کند.

حسین‌پور با تاکید بر اینکه هیچ‌گاه سابقه نداشته که پوتین برای استقبال از مقامات همتای خود به فرودگاه رفته باشد، ادامه داد: در سفر آقای رئیسی به موسکو وزیر انرژی این کشور به استقبال رئیس جمهوری کشورمان در فرودگاه رفت و پس از نواخته شدن سرود ملی دو کشور ایران و روسیه، آقای رئیسی از یگان تشریفات مستقر، سان دید؛ بنابراین کاری که روسیه انجام داد بر اساس پروتکل تشریفات این کشور بود و میان رئیس جمهوری ما و روسای جمهور سایر کشورها تفاوتی قائل نشدند.

وی یادآور شد: کاری که در روسیه در استقبال از رئیس جمهوری ما انجام شد، همان کاری است که ما در استقبال از روسای جمهور انجام می‌دهیم؛ کمااینکه در زمان سفر اخیر پوتین به تهران نیز یکی از وزرای دولت برای استقبال به فرودگاه مهرآباد رفت.

چرا پوتین به استقبال رئیسی نرفت؟ | فاصله بین دو رئیس جمهور مرسوم است؟

معاون پیشین مراسم و تشریفات دفتر رئیس جمهوری درباره میز انتخاب شده در دیدار روسای جمهور ایران و روسیه در کاخ ریاست جمهوری روسیه در مسکو و وجود فاصله‌ میان مقامات تاکید کرد: ایرادی بر اینکه فاصله‌ی روسای جمهور دو کشور از هم زیاد است، وارد نیست؛ کما اینکه این فاصله می‌تواند به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای جلوگیری از کرونا باشد.

حسین‌پور با بیان اینکه «این نوع نشستن‌ها در دیدارهای مقامات عالی‌رتبه رسم است و پیش از این نیز شاهد این شیوه نشستن بوده‌ایم»، خاطرنشان کرد: در پروتکل‌های تشریفات چندین نوع نشستن داریم؛ یک نوع از جلسات مهمانانی که هم‌رتبه رئیس جمهوری نیستند، در کنار رئیس جمهوری نمی‌نشینند اما مقامات همتا در کنار هم یا اینکه هرکدام، یک طرف میز می‌نشینند. همچنین در راستای رعایت اصل عمل متقابل، این امکان وجود دارد که در سفر آتی آقای پوتین به تهران این‌گونه رفتار شود و در جلسه دیدار روسای جمهور، دو رئیس جمهور بجای نشستن در کنار یکدیگر، هر کدام یک طرف میز بنشینند اما مجدداً تاکید می‌کنم که به لحاظ پروتکلی ایرادی به این موضوع وارد نیست.

وی همچنین درباره استقبال مقامات از مهمانان خود در ساختمان محل دیدار، اظهار کرد: معمولاً از پیش از انجام دیدار مقامات، نقطه‌ی مشخصی برای استقبال مقام میزبان تعیین و به طرف مقابل نیز اعلام می‌شود که برای استقبال از مقام شما، میزبان تا آن نقطه به پیش می‌آید؛ با این حال ممکن است به دلیل وجود صمیمیت میان مقامات، مقام میزبان از نقطه از پیش تعیین شده فراتر برود و مثلاً تا پای اتومبیل یا جلوی ساختمان محل دیدار برود که این به معنای وجود علاقه و صمیمیت میان دو مقام است و طرف مقابل نیز با مشاهده چنین رفتاری، متوجه این صمیمیت خواهد شد اما نمی‌توان گفت که پیش نرفتن مقام میزبان از نقطه تعیین‌شده نشانه‌ی بی‌احترامی یا بی‌توجهی میزبان به مهمان است.

طی سال‌های اخیر روسای جمهور دو کشور ایران و روسیه چندین مرتبه برای شرکت در نشست‌های چندجانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای و بین المللی به کشورهای یکدیگر سفر کرده‌اند؛ چنان که ولادیمیر پوتین در آذر ۱۳۹۴ برای شرکت در اجلاس سران کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، در آبان ۱۳۹۶ برای شرکت در نشست سه جانبه روسای جمهور ایران، آذربایجان و روسیه و در شهریور ۱۳۹۷ برای شرکت در نشست سران روند آستانه به تهران سفر کرده است و در فرودگاه مهرآباد تهران به ترتیب از سوی محمود واعظی وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمود کرباسیان وزیر وقت وزیر امور اقتصادی و دارایی و رضا اردکانیان وزیر وقت نیرو مورد استقبال قرار گرفت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->